Alerta dels fabricants espanyols de màscares davant l’augment de contagis de cara al Nadal

Por: El Periodic

periodic-oesp

Els fabricants espanyols de productes de protecció sanitària, sota l’Associació Espanyola de Fabricants de Mascaretes, Bates i EPIs, OESP, alerten de la necessitat de l’ús de material sanitari per a la protecció de la població davant l’arribada de les festes nadalenques i l’increment de casos de Covid-19.

Aquesta alerta ve donada després de l’augment de la incidència del coronavirus aquestes darreres setmanes a tot el país i el perill de les reunions familiars amb l’arribada de les festes nadalenques, que poden provocar un contagi massiu dels ciutadans espanyols malgrat comptar amb la pauta completa de vacunació.

Per això, des de l’associació es posa l’accent en l’ús de les màscares com a element de protecció per evitar el contagi per Covid-19 durant aquesta època de l’any amb un èmfasi especial en la importància que el material sanitari compte amb les homologacions i certificacions que legitimen la qualitat del producte.

Francisco Sánchez, president d’OESP, apunta que “és de gran importància protegir-nos de cara a les festes nadalenques. Davant l’augment de casos, i amb l’arribada de les festes, l’ús de la màscara tant a exteriors com a interiors és molt important per frenar aquesta pujada de contagis”.

Qualitat i certificació, claus per a la protecció de la indústria

En aquesta línia, i amb l’objectiu d’assegurar la salut pública, els associats defensen que tots els membres d’OESP disposen de la llicència de l’Agència Espanyola del Medicament i els Productes Sanitaris (AEMPS) per a la fabricació de mascaretes quirúrgiques. “Aquest requisit és indispensable per pertànyer a OESP perquè d’aquesta manera garantim la qualitat tècnica dels béns fabricats i en destaquem el valor davant d’altres fabricants, nacionals i internacionals, que no compten amb aquesta certificació”, incideix Sánchez.

És per això que OESP advoca per un ús correcte d’aquest material per part de fabricants, proveïdors i consumidors. Així, es pretén certificar que els productes que es consumeixen són segurs, per protegir així la salut pública, a més de frenar l’impuls de la competència deslleial dins del sector.


Linkedin


Instagram


Facebook


Twitter